Koulutusalukset

Meripartiotoiminta on partiomenetelmän toteuttamista vesillä. Se voi olla esimerkiksi melontaretki joella tai matkapurjehdus ulkomaille. Meripartiotoimintaan osallistujien ei tarvitse olla meripartiolaisia. Meripartiolaisuus merkitsee sitä, että suuri osa partiotoiminnasta toteutetaan vesillä ja vesillä liikkuminen sekä siihen valmistautuminen on olennainen osa jokapäiväistä toimintaa. Lippukunta voi määritellä itsensä meripartiolippukunnaksi, mutta myös maalippukunnalla voi olla meriosasto. Meripartiolippukuntia on Suomessa n. 100 ja meripartiolaisia n. 7000.

Suomalaisilla meripartiolippukunnilla on muihin maihin verrattuna poikkeuksellisen paljon aluskalustoa vaihdellen purjejollista ja pienistä moottoriveneistä aina hinaajiin ja purjeveneisiin.

Partiopurjehtijat ylläpitää tietopankkia meripartiolaisten koulutusaluksista. Kaikki luettelossa esiintyvät alukset eivät ole pursiseuramme rekisterissä, vaan joukossa voi olla myös muihin seuroihin rekisteröityä aluksia. Jos haluat lisätä lippukuntasi koulutusaluksen sivustolle, lähetä aluksesi tiedot jäsensihteerille (jasensihteeri ( at ) partiopurjehtijat.fi).

Siirry koulutusalusten luetteloon